Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovalnega mesta www.easy-life.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP),

Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje s priporočili GZ . Spletna trgovina www.easy-life.si je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov in storitev končnemu uporabniku.

Upravlja jo podjetje Easy life d.o.o., Ulica Osvobodilne fronte 42, 2000 Maribor, z davčno številko SI95006966 in matično številko 3879364000. Podjetje je zavezanec za DDV.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja,
 2. kontaktne podatke, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo,
 3. bistvene značilnosti izdelkov in storitev,
 4. dostopnost izdelkov,
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitev storitve,
 6. vse cene so jasno in nedvoumno določene in je razvidno prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; tudi pogoji glede vračila izdelka in
 10. postopek pritožbe ali reklamacije.

Načini plačila

V spletnem nakupovalnem mestu www.easy-life.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 1. plačilo na TRR
 2. plačilo po prevzemu
 3. plačilo s kreditno kartico
 4. plačilo preko PayPal-a

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika www.easy-life.si.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, in so izražene v Eurih (€). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

Postopek nakupa, plačilo in prevzem blaga

V spletni trgovini si izberete izdelek in s klikom na gumb “V košarico” dodate izdelek v spletno košarico. Pred oddajo naročila preglejte vsebino košarice in izvedite morebitne korekture (odstranite odvečne artikle, preverite velikost, barvo) in potrdite naročilo s klikom na “Pojdi na blagajno”. Odpre se okno v katerega vpišete osebne podatke, ki so zahtevani za dobavljivost izdelkov. Po potrditvi nakupa (s strinjanjem pogojev poslovanja) uporabnik dobi preko spletne strani sporočilo, da je bilo njegovo naročilo v spletni trgovini www.easy-life.si sprejeto. V sporočilu prejmete na svoj email naslov potrdilo, da je bilo naročilo oddano. Po prejetju naročila ponudnik le-tega potrdi ter v najkrajšem možnem času pošlje pošiljko prejemniku. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Naročen izdelek bo dostavljen na naveden naslov. Cene, ki s so navedene v spletni trgovini ne vključujejo poštnine. V kolikor vsi naročeni artikli niso dostavljeni v eni pošiljki, stroške naknadnega pošiljanja krijemo mi (ponudnik).

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec lahko v roku 14 dni po prejemu blaga izdelek vrne, brez da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Izdelek mora biti vrnjen v original embalaži in nepoškodovan. Priložena mora biti kopija računa. Kupnino vrnemo oziroma kupljeno blago zamenjamo nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil vse do prevzema vrnjenega blaga ali vse dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Kupec v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. Kupnino vrnemo na račun kupca, ki ga mora kupec navesti ob vračilu.
Stroške dostave vračila blaga poravnate dostavni službi po njihovemu ceniku. V primeru, da izdelka ni možno vrniti po pošti ga lahko brez dodatnih stroškov dostavite na sedež podjetja.

Dobava / dobavni rok

Naročen izdelek, ki je na zalogi, je razen v primeru višje sile dostavljeno v roku 2-5 delovnih dni od prejema naročila.

Dostava

Izdelke naročene v spletnem nakupovalnem mestu dostavljamo s pogodbenim partnerjem Pošta Slovenija, stroški pošiljanja se zaračunajo po veljavnem ceniku.

Cenik dostave

Cena dostave znaša: po veljavnem ceniku Pošte Slovenija.

Dostavo paketov v Sloveniji opravlja Pošta Slovenije.

Cene veljajo za dostavo pošiljk v območju Republike Slovenije.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani www.easy-life.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Varovanje podatkov: Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podatki uporabnikov našega spletnega nakupovalnega mesta v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@easy-life.si ali po klasični pošti na naslov: Easy life, Ul. Osvobodilne fronte 42, 2000 Maribor.

Ponudnik mora v roku pet delovnih dni potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo bo obravnavana, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Easy life d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES

Datum zadnje osvežitve splošnih pogojev: 21. 09 .2020

Translate »